Ce oferă în plus televizoarele cu ecran curbat? Merită achiziționate?

În ultima perioadă, tot mai mulți producători au început să pună accent pe televizoarele cu ecran curbat, și pe bună dreptate. Acestea reprezintă viitorul divertismentului, cel puțin în viziunea noastră, iar dacă ecranul curbat este combinat și cu o diagonală generoasă împreună cu o rezoluție 4K UltraHD, atunci într-adevăr, avem parte de o experiență de neegalat.

Fiind o tehnologie relativ nouă, prețurile nu sunt foarte accesibile, însă pe viitor, așa cum s-a întâmplat mereu cu noile tehnologii, prețurile vor deveni mult mai prietenoase, astfel încât aproape oricine să poată avea acces la un astfel de model.

Desigur, mulți consideră ecranul curbat o simplă găselniţă de marketing, însă nu putem fi 100% de acord cu această afirmație. În primul rând pentru că un ecran curbat este capabil să ofere o senzaţie mai puternică de adâncime, cu detalii de calitate cinematografică, acea curbură a ecranului producând un efect de panoramare, lărgind astfel câmpul de vizionare și eliminând aproape complet distorsiunile de la marginea ecranului.

samsung-a-lansat-la-ces-cel-mai-mare-televizor-ultra-hd-are-280-cm-diagonala_8

Această formă curbată a ecranului oferă o experiență de vizionare care te captivează, iar unghiurile de vizualizare sunt mai largi, în special dacă distanță de vizionare este una optimă. De asemenea, imaginile vin cu un contrast mult mai bun și sunt mult mai clare. Mulți dintre cei care dețin un astfel de televizor, precum și cei care l-au văzut la treabă într-un show-room, spun că acest tip de ecran curbat îi face să se simtă “învăluiți în acțiune”, în special datorită efectului de panoramare care mărește dimensiunile câmpului de vizionare.

Cei de la Samsung au făcut un studiu prin care au întrebat diferite persoane ce părere au despre un model cu ecran curbat, după ce au văzut de ce este în stare, în urma căruia reise că 81% dintre respondenți preferă televizorul curbat, 48% dintre aceștia dând ca motiv câmpul vizual mai amplu. Din testele noastre, putem spune că au dreptate. Diferențele dintre un televizor cu ecran plat și unul cu ecran curbat sunt destul de vizibile, mai ales în ceea ce privește contrastul, culorile și datorită acelui ușor efect 3D (mai mult este o iluzie acest efect, însă joacă un rol important în ceea ce privește experiența de vizionare).

Un alt avantaj al televizorului cu ecran curbat este reprezentat de faptul că rămâne mai ușor în câmpul vizual, asta dacă preferați să vă uitați de la o distanță mai mică de TV (să zicem 2-3 metri). Părerea noastră este că un astfel de televizor reprezintă o inovație care merită fiecare ban, cu toate că sunt foarte mulți. Totuși, am văzut că prețul începe să se apropie de suma de 4000 lei, ceea ce înseamnă că pe viitor vor deveni mult mai accesibile.

Printre cele trei modele cu ecran curbat pe care le-am testat se numără și SAMSUNG 55HU7100, un Smart TV Ultra HD cu diagonala de 138 cm, care în prezent are un discount foarte consistent (de 3.500 lei). Review-ul îl puteți găsi pe site-ul nostru, iar dacă vă atrage ideea achiziționării unui astfel de televizor, dar nu dispuneți de bugetul necesar, noi vă amintim că aveți și posibilitatea de a-l achiziționa în rate fără dobândă. Spor la cumpărături!

    Spune-ti parerea !


    Warning: Use of undefined constant mypopup - assumed 'mypopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/reviewsa/public_html/televizoareieftine.ro/wp-content/themes/tema/footer.php on line 61