Samsung 40H5030 - Review, pret si pareri

Acest televizor nu mai este disponibil in stocul partenerilor nostri.
8.3

Acest televizor al sud-coreenilor este fratele mai mare al modelului 32H5030 (varianta cu diagonala de 80 cm). Samsung 40h5030 dispune de aceleași funcții și de aceleași tehnologii, diferența fiind reprezentată de diagonala mai mare, de 101 cm.

Samsung 32h6200

CARACTERISTICI, FUNCȚII ȘI TEHNOLOGII

Samsung 40h5030 vine cu un ecran de 101 cm și care oferă o rezoluție FullHD (de 1920 x 1080 pixeli), precum și un aspect al imaginii de 16:9.

Față de modelul mai mic, acesta vine și el cu un preț acceptabil, însă la acești bani putem opta pentru ceva mai bun, și anume să ne orientăm spre un televizor inteligent.

Printre punctele forte ale acestui televizor se numără calitatea imaginii, a sunetului, precum și design-ul simplu și modern în același timp, astfel încât să se potrivească perfect oricărei încăperi în care doriți să-l folosiți.

Pe partea de imagine, Samsung 40h5030 oferă o experiență foarte bună, culorile fiind vii și reale, imaginile având o textură bogată și vie.

De acest lucru se ocupă următoarele tehnologii/caracteristici speciale de imagine: Mega DCR, Clear Motion Rate 100, Wide Color Enhancer (Plus), Natural Mode Support și Film Mode.

Fluiditate și claritate – experiența cinematografică perfectă!

O să ne oprim puțin asupra celor mai importante caracteristici de imagine, care au cel mai mare aport la asigurarea calității. Clear Motion Rate 100 este prima pe lista noastră, aceasta jucând un rol important în redarea fluidă și clară a scenelor cu mișcare rapidă. Este cunoscut faptul că televizoarele LED suferă de obicei de blur când vine vorba de imagini cu redare rapidă, însă cei de la Samsung au dezvoltat această tehnologie, CMR, tocmai pentru a-l elimina. În această privință se descurcă foarte bine.

Am făcut câteva teste și l-am văzut la lucru urmărind câteva filme, pentru că, până la urmă, cea mai importantă este experiența cinematografică, nu-i așa? Am ales pentru acest test câteva filme din seria Fast & Furious, tocmai pentru că este un film de acțiune, care are scene cu mișcare rapidă. Formatul filmului a fost FullHD, iar televizorul a reușit să-l redea perfect. Contrastul este unul foarte bun, iar culorile sunt foarte reale (nu dau impresia de amplificare artificială), iar negrul are o profunzime aproape perfectă.

Samsung 40h5030 (1)

Cea de-a doua tehnologie de pe lista noastră este Mega DCR, care reglează în mod automat rata contrastului, ținând cont de scenele care sunt redate pe ecran (și cu această funcție pornită și fără rata contrastului ni s-a părut una foarte bună, ceea ce înseamnă un plus), iar ultimul ce pe listă poartă denumirea de Wide Color Enhancer (Plus), acesta jucând un rol important în redarea cât mai exactă a culorilor.

Samsung 40h5030 (3)

În ceea ce privește sunetul, pe modelul 40h5030 este asigurat de două difuzoare care au o putere de 10W fiecare, sistemul audio fiind unul de tip Down Firing + Full Range.

Pentru un tv ieftin, putem spune că se descurcă foarte bine, în special și datorită caracteristicilor cu care sud-coreenii l-au echipat, dintre care amintim: Dolby Digital Plus, Dolby Digital Pulse, DTS Studio Sound, DTS Premium Sound 5.1 și Auto Volume Leveler.

Samsung 40h5030 beneficiază de două porturi HDMI, un port USB 2.0, o intrare video composite și una component, o intrare Scart (RGB) și o ieșire audio digitală (optică). Pe partea de conectivitate are strictul necesar, nu excelează, dar stă foarte bine, oferind destule posibilități. Pe listă mai găsim și un tuner digital DVB-T, DVB-C, precum și un slot CI+.

Pentru ca să ai acces cât mai ușor la un conținut multimedia bogat, televizorul dispune și de un player multimedia integrat, iar tehnologia ConnectShare Movie îți permite să urmărești filme, serialele, precum și o multitudine de alte conținuturi, direct de pe un stick USB sau un hard disk extern.

CONCLUZII

Samsung 40h5030 este un televizor bun, cu diagonală mai generoasă, care îl face perfect pentru aproape orice tip de încăpere.

Cu toate că se descurcă excelent pe partea de imagine și sunet, în cazul în care puteți plusa puțin mai mult la bani atunci noi vă recomandăm modelul LG 42LB630V, care vine în plus cu funcții Smart, fiind astfel o alegere mai inteligentă, care se află în aproape aceeași categorie de preț.

În plus, puteți opta pentru plata în rate fără dobândă, pentru ca să nu faceți o gaură foarte mare în buget, ci să plătiți comod, treptat.

 

PRO: CONTRA:
calitatea imaginilor  nu este Smart TV
 player-ul multimedia integrat
Acest televizor al sud-coreenilor este fratele mai mare al modelului 32H5030 (varianta cu diagonala de 80 cm). Samsung 40h5030 dispune de aceleași funcții și de aceleași tehnologii, diferența fiind reprezentată de diagonala mai mare, de 101 cm. Vezi mai multe detalii si informatii la EMAG! CARACTERISTICI, FUNCȚII ȘI TEHNOLOGII Samsung 40h5030 vine cu un ecran de 101 cm și care oferă o rezoluție FullHD (de 1920 x 1080 pixeli), precum și un aspect al imaginii de 16:9. Față de modelul ...

Pe scurt:

8.3 Scor Total
Calitate / Preț
8
Performanță
8
Design
9

    Spune-ti parerea !


    Warning: Use of undefined constant mypopup - assumed 'mypopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/reviewsa/public_html/televizoareieftine.ro/wp-content/themes/tema/footer.php on line 61