Sony 32R410 - Review, pret si pareri

Acest televizor nu mai este disponibil in stocul partenerilor nostri.
7.8

Modelul 32R410 vine cu un preț care nu prea mai are concurență în această categorie, în special și datorită calității pe care televizorul japonezilor o oferă în acești bani.

În România, majoritatea magazinelor listează televizorul Sony 32R410 la un preț care se învârte în jurul sumei de 1.000 lei, așadar foarte accesibil, la acești bani primind un membru al gamei lansate în anul 2014.

Sony 32R410

CARACTERISTICI, FUNCȚII ȘI TEHNOLOGII

Sony 32R410 are un ecran de tip LED, cu diagonala de 80 cm, făcându-l perfect pentru încăperi de mărime medie, design-ul modern al acestuia oferind camerei un aspect plăcut.

Diagonala de 80 cm este completată de rezoluția HD a televizorului (de 1366 x 768 pixeli) acest lucru reprezentând singurul minus al a acestui model. Cu toate că prețul este unul foarte mic, dacă ar fi dispus și de rezoluție FullHD atunci într-adevăr eram în fața unui must-buy din toate punctele de vedere.

Iluminarea este una bună, iar în ciuda lipsei rezoluției FullHD, calitatea imaginilor este una foarte bună, cu precizie cromatică și contrast care completează punctele forte ale acestuia.

De-a lungul timpului am testat mai multe tv ieftine HD Ready, iar acesta este superior modelelor oferite de Horizon, Toshiba ș.a., oferind calitate la bani puțini.

Aspectul imaginii este cel clasic pentru un astfel de TV, 16:9, iar caracteristicile superioare de imagine cu care este echipat sunt: Advanced Contrast Enhancer, 24p True Cinema, Motionflow XR 100 și Clear Resolution Enhancer.

Motionflow XR 100 mi se pare cel mai important dintre cele menționate mai sus, acesta fiind cel care se ocupă cu redarea cât mai fluidă a imaginilor care se derulează rapid, specifice filmelor de acțiune sau competițiilor sportive. Această tehnologie oferă o rată de împrospătare mai mare decât cea obișnuită pentru fiecare imagine, astfel încât mișcările să fie cât mai uniforme, fluide și clare.

Sunet și imagini clare la un preț foarte bun!

În perioada în care l-am folosit, pot spune că mi-a lăsat o impresie plăcută, oferind imagini clare și culori naturale, care nu dădeau impresia că sunt amplificate artificial, iar tehnologia de îmbunătățire a rezoluției s-a descurcat foarte bine în reducerea zgomotului care apare când sursa nu este una HD sau digitală. La fel și în cazul contrastului, care mie mi s-a părut mai mult decât acceptabil, cu toate că un negru mai profund ar fi fost perfect.

În privința sunetului s-a descurcat de asemenea acceptabil, acesta fiind asigurat de două difuzoare care au o putere de 5W fiecare, precum și de caracteristicile superioare cu care este echipat de japonezi. Dintre acestea le amintim pe următoarele: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Digital Pulse, Clear Phase Speaker și S-Master. Eu am fost mulțumit de claritatea și intensitatea sunetului redat, ținând cont că este un televizor destinat unor încăperi mai mici.

Sony 32R410 (3)

Ceea ce mi-a plăcut foarte mult la Sony 32R410 este faptul că oferă posibilitatea de a partaja extrem de simplu fotografiile și clipurile video de pe un smartphone, cu oglindirea MHL prin conexiune cu cablu. Lista specificațiilor este completată cu USB HDD Recording, BRAVIA Sync și USB Play (FAT16, FAT32, exFAT and NTFS file systems.).

Acces ușor la un conținut multimedia bogat!

Sony 32R410 dispune de un player multimedia integrat, ceea ce-l face perfect pentru a viziona un conținut multimedia bogat direct de pe un stick USB sau HDD extern. Așadar, nu mai aveți nevoie de un sistem Home Cinema separat, pentru a putea face acest lucru. Nu am întâmpinat probleme în redarea celor mai cunoscute formate de fișiere, iar subtitrarile de asemenea le-a citit fără probleme.

Pe partea de conectivitate, televizorul japonezilor dispune de două porturi HDMI, un port USB 2.0, o intrare Scart (RGB), una video composite și o intrare component, precum și o ieșire audio digitală. Lista este completată cu nelipsitul tuner digital DVB-T, DVB-C și slotul CI+.

În privința design-ului stă la fel de bine, având un aspect plăcut, cu dimensiuni de 736 x 451 x 80 mm fără stand, respectiv 736 x 473 x 144 mm dacă includem și standul. Televizorul are o greutate de doar 4.9 kilograme, așadar este foarte ușor de manevrat la nevoie.

CONCLUZII

Sony 32R410 reprezintă o opțiune foarte bună pentru cei care sunt în căutarea a ceva ieftin și de calitate, raportul calitate-preț fiind unul excelent. În aproape acceași categorie de preț (cu puțini lei în plus), mai puteți opta pentru modelul LG 32LB580B, care este un Smart TV la un preț ultra-accesibil.

 

PRO: CONTRA:
calitatea imaginilor  lipsa rezoluției Full HD
 player-ul multimedia integrat
Modelul 32R410 vine cu un preț care nu prea mai are concurență în această categorie, în special și datorită calității pe care televizorul japonezilor o oferă în acești bani. În România, majoritatea magazinelor listează televizorul Sony 32R410 la un preț care se învârte în jurul sumei de 1.000 lei, așadar foarte accesibil, la acești bani primind un membru al gamei lansate în anul 2014. Vezi mai multe detalii si informatii la EMAG! CARACTERISTICI, FUNCȚII ȘI TEHNOLOGII Sony 32R410 are ...

Pe scurt:

7.8 Scor Total
Calitate / Preț
8.5
Performanță
7.5
Design
7.5

    Spune-ti parerea !


    Warning: Use of undefined constant mypopup - assumed 'mypopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/reviewsa/public_html/televizoareieftine.ro/wp-content/themes/tema/footer.php on line 61