Sony 48R550 - Review, pret si pareri

Sony 48R550
OFERTĂ Sony 48R550

Sony 48R550 este un model demn de anul 2015, venind cu un aspect modern și elegant, perfect pentru living-ul tău. Comandă-l acum!

8.5

Colegii mi-au făcut o surprinză, în sensul că mi-au trimis un nou televizor în teste (și, bineînțeles, pentru a-i face review-ul) fără a mă anunța. Știau foarte bine că sunt fan Sony, iar cum în ultima perioadă nu mai primisem modele ale japonezilor, s-au gândit să o facă acum.

M-am trezit pur și simplu la ușă cu firma de curierat livrându-mi această minunăție de televizor, mai exact modelul Sony 48R550, care reușește să te impresioneze încă din prima clipă prin construcția sa excelentă, foarte modernă și elegantă.

ORION PIF40-DLED-S
Vezi mai multe detalii si informatii la EMAG!

CARACTERISTICI, FUNCȚII ȘI TEHNOLOGII

Privit din profil, televizorul este unul foarte subțire, iar acest lucru contribuie semnificativ la aspectul de model premium, reușind să atragă imediat privirile celor care vă trec pragul.

Prin acest model se observă cum japonezii de la Sony și-au dat toată silința pentru a fi în tendințele anului 2015.

Acest lucru o spun deoarece, cel puțin în ultimele luni, toți marii producători au început să pună tot mai mult accentul și pe estetică, nu doar pe performanțele televizoarelor.

Sony 48R550 nu impresionează doar prin aspectul exterior, interiorul fiind unul la fel de extraordinar, fiind echipat cu cele mai noi tehnologii existente pe piață.

Prețul, desigur, nu este unul foarte mic, însă trebuie ținut cont că este un televizor al anului 2015, iar prețurile de debut sunt întotdeauna ceva mai ridicate, însă este de așteptat ca acesta să se stabilizeze în curând.

În orice caz, pot spune că merită până la ultimul leu achiziția lui Sony 48R550. Acesta vine cu un ecran care are diagonala de 121 cm, suficient de mare pentru a putea fi folosit în încăperile mai mari, living-urile spațioase fiind excelente pentru a petrece serile în familie vizionând cele mia noi filme sau emisiuni. De asemenea, diagonala este completată de rezoluția Full HD a acestuia, de 1920 x 1080 pixeli, reușind astfel să ofere cele mai înalte standarde de calitate.

Cea mai înaltă calitate a imaginilor!

În cele 10 zile cât l-am avut în teste a reușit să mă mulțumească pe deplin prin calitatea imaginilor redate și chiar a sunetului suficient de puternic (deși ar fi fost de apreciat difuzoare puțin mai performante).

Sony 48R550 (4)

După ce am urmărit trilogia The Godfather pentru a nu știu câta oară, pot spune că am rămas impresionat de calitate cu care Smart TV-ul Sony 48R550 a reușit să-l redea, în special datorită profunzimii negrului, a culorilor vii și a contrastului excelent. De asemenea, scenele de acțiune au fost foarte bine reprezentate, fluid, fără blur, acest lucru reprezentând un mare plus.

În privința unghiurilor de vizibilitate trebuie spus că aceștia sunt suficient de largi pentru a permite acceași calitate a vizionării din aproape orice unghi am privi. Acest aspect este unul foarte important dacă plănuim să utilizăm televizorul pentru a viziona filme și seriale alături de familie sau prietenii noștrii, precum și pentru serile de Champions League dacă sunteți mari amatori ai sportului rege.

O redare incredibil de fluidă a scenelor de acțiune!

Nu am avut timp să urmăresc prea multe competiții pe perioadă cât am avut modelul în teste, însă am observat că Sony 48R550 se descurcă excelent în redarea scenelor cu mișcări foarte rapide, astfel că tu poți simți la maxim acțiunea existentă între echipe, competitori și așa mai departe.

Dacă pe partea de imagine stă excelent, venind cu tehnologii precum Motionflow XR 100, Advanced Contrast Enhancer (ACE) sau 24p True Cinema, în privința sunetului am câteva nemulțumiri legate în special de tipul sistemului audio.

Așadar, cele două difuzoare de 5 W fiecare mi se par puțin cam slabe, fiind de apreciat dacă ar fi fost unele de 10 W (de exemplu), însă japonezii de la Sony au reușit totuși, prin optimizările plăcii de sunet și a software-ului, să compenseze această slăbiciune. Găsim de asemenea și tehnologii precum S-Master, Dolby Digital, Dolby Digital Plus sau Dolby Pulse, acestea făcându-și treaba excelent.

În privința conectivității găsim exact opțiunile pe care le aștept de la orice televizor. Pe lângă WiFi integrat gasim și două porturi HDMI, două porturi USB 2.0, un tuner digital DVB-T/C și un slot CI+. Fiind un model inteligent, Sony 48R550 permite conectarea a unui număr impresionant de alte dispozitive la acesta, precum și navigarea pe internet prin intermediul browser-ului integrat, iar excemplele pot continua la nesfârșit.

CONCLUZII

Sony 48R550 este un televizor excelent, cu un raport calitate-preț foarte bun, făcându-l astfel o alternativă demnă de luat în seamă de oricine.

 

PRO: CONTRA:
calitatea imaginilor  sunetul
 este un Smart TV
 design-ul
Colegii mi-au făcut o surprinză, în sensul că mi-au trimis un nou televizor în teste (și, bineînțeles, pentru a-i face review-ul) fără a mă anunța. Știau foarte bine că sunt fan Sony, iar cum în ultima perioadă nu mai primisem modele ale japonezilor, s-au gândit să o facă acum. M-am trezit pur și simplu la ușă cu firma de curierat livrându-mi această minunăție de televizor, mai exact modelul Sony 48R550, care reușește să te impresioneze încă din prima clipă prin construcția sa excelentă, ...

Pe scurt:

8.5 Scor Total
Calitate / Preț
8.5
Performanță
8
Design
9

3 Comentarii
 1. Raspunde liviu andrei

  Nu stiu daca exista vreun top al companiilor care fac televizoare insa eu sunt de parere ca cei de la Sony ar trebui sa ocupe o pozitie fruntasa. Acest televizor ma facut sa cred asta, uimindu-ma cu un pret foarte ok la ce specificatii are precum si cu niste performante foarte bune. Il recomand tuturor.

  • Raspunde denis matei

   Am auzit doar opinii bune despre acest televizor asa ca m-am decis sa risc si sa il cumpar. Concluzia este ca a meritat fiecare leu si ca nu regret faptul ca am cumparat acest televizor. Am ajuns chiar sa am o parere perfecta despre el.

   • Raspunde liviu andrei

    Recunosc ca si eu am fost incurajat atat de review cat si de numarul mare de pareri de pe internet. Conteaza foarte mult ca cineva sa te indrume atunci cand vrei sa iti cumperi un televizor.

Spune-ti parerea !