Venga 32DTV3 - Review, pret si pareri

Acest televizor nu mai este disponibil in stocul partenerilor nostri.
7.5

Nu pot spune că au fost foarte multe ocaziile în care am întâlnit televizoare ieftine și de calitate înaltă, iar dacă acestea se încadrau în acest tipar, cel mai probabil presupuneau anumite compromisuri în special în ceea ce privește diagonala ecranului.

Astăzi o să vă prezint un model care coboară sub pragul de 1.000 lei, dar reușește în același timp să vină cu un ecran care are diagonala de 80 cm, cea pe care eu o consider a fiind minimul necesar pentru un plus de calitate. Tot ce este sub acest prag reprezintă, în opinia mea, modele strict făcute pentru încăperi foarte mici sau bucătării, nepermițând o calitate cinematografică înaltă.

Venga 32DTV3

CARACTERISTICI, FUNCȚII ȘI TEHNOLOGII

Venga 32DTV3 este televizorul despre care vă spuneam că o să vă vorbesc astăzi, acesta având tocmai această calitate, și anume diagonala de 80 de centimetri a ecranului.

La un asemenea preț nu putem avea cine știe ce pretenții, însă pot spune că a reușit să „supraviețuiască” eroic testelor la care l-am supus, ceea ce face din acesta un model de luat în seamă.

Desigur, poate că o să dați puțin înapoi când o să auziți numele brand-ului, deoarece sunt sigur de faptul că majoritatea dintre voi nu prea sunteți familiarizați cu acesta, dar consider că nu întotdeauna acest lucru trebuie să reprezinte factorul determinant.

De cele mai multe ori atunci când alegem să achiziționăm un model de la un brand foarte cunoscut ajungem să plătim o mare parte din sumă doar numele brand-ului, în cazul în care, de exemplu nu era sub sigla Samsung, valoarea acestuia scăzând în unele cazuri li cu câteva sute de lei.

Înainte de a trece mai departe cu review-ul, o să fac o paranteză și, celor dintre voi care nu se simt confortabili cu un model al unei companii necunoscute, o să le fac o altă recomandare, mai exact televizorul Samsung 32H4000, care vine de la un brand arhicunoscut.

Calitate la un preț foarte mic!

Cei care ați decis să acordați și modelului de față o șansă, o să vă spun, pe scurt, o parte de detaliile tehnice ale lui Venga 32DTV3. Așadar, acesta vine cu un ecran de 80 cm, o rezoluție maximă a imaginii de 1366 x 768 pixeli (fiind deci HD Ready), luminozitate de 220 cd/mp și un aspect al imaginii de 16:9, cel obișnuit pentru un astfel de televizor.

Pentru cei care obișnuiesc să conecteze consola și să se joace jocuri video, o să precizez că Venga 32DTV3 are un timp de răspuns de 6.5 milisecunde, fiind suficient de mic pentru a asigura o experiență bună, lipsită de lag și blur.

Venga 32DTV3

Trecând ușor pe partea de imagine, o să precizez că am fost surpins în mod plăcut, televizorul reușind să livreze imagini de o calitate suficient de înaltă astfel încât să ne putem bucura de conținutul de pe ecran.

Contrastul nativ de 1200:1 asigură acest lucru, iar profunzimea negrului s-a ridicat la nivelul aștetărilor mele, cu toate că nu pot spune că a fost unul chiar uniform, în anumite situații. Dacă știi cum să te joci cu setările unui televizor, setând luminozitatea, iluminarea fundalului și contrastul astfel încât să obții nivele ale negrului foarte reușite, atunci chiar că putem vorbi de perfomanțe vizuale de înaltă calitate.

Totuși, să nu ne îmbătăm cu apă rece, deoarece niciodată nu o să ajungă la nivelul unui televizor din gama de mijloc, totuși acesta este compromisul la care trebuie să apelăm atunci când căutăm accesibilitate și nu tehnologii de ultimă oră.

În ceea ce privește sunetul livrat de Venga 32DTV3, acesta este unul suficient de puternic și de clar, în ciuda faptului că nu dispune de tehnologii avansate Dolby. Cele două difuzoare de 8 W fiecare asigură strictul necesar din punct de vedere acustic.

Un lucru care m-a surpins a fost faptul că am găsit în dotarea acestuia trei porturi HDMI, ceea ce este de admirat. Lista este completată de portul USB 2.0, minijack-ul pentru căști, intrarea PC (D-sub 15 pini), tunerul digital DVB-T, DVB-C și slotul CI+.

CONCLUZII

Venga 32DTV3 este un model entry-level, perfect pentru cei care fac pasul spre primul lor televizor LED, fiind o alternativă de calitate și ieftină la mult mai cunoscutele companii de la noi de pe piață.

 

PRO: CONTRA:
calitatea imaginilor  nimic
 player-ul multimedia integrat
 prețul
Nu pot spune că au fost foarte multe ocaziile în care am întâlnit televizoare ieftine și de calitate înaltă, iar dacă acestea se încadrau în acest tipar, cel mai probabil presupuneau anumite compromisuri în special în ceea ce privește diagonala ecranului. Astăzi o să vă prezint un model care coboară sub pragul de 1.000 lei, dar reușește în același timp să vină cu un ecran care are diagonala de 80 cm, cea pe care eu o consider a fiind minimul necesar pentru un plus de calitate. Tot ce este ...

Pe scurt:

7.5 Scor Total
Calitate / Preț
8
Performanță
7.5
Design
7

    Spune-ti parerea !


    Warning: Use of undefined constant mypopup - assumed 'mypopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/reviewsa/public_html/televizoareieftine.ro/wp-content/themes/tema/footer.php on line 61